فشردن قطر شلنگ از ابتداي تا انتهاي آن باعث انتقال محتويات درون شلنگ به سمت بيرون مي شود. تکرار اين عمل باعث مکش مواد درون شلنگ و انتقال آن از انتهاي ديگر مي شود. اساس کار پمپ هاي شلنگي به اينصورت مي باشدبراي ايجاد سهولت در عمل فشردن شلنگ، از سيستم دوراني که به طور مرتب از يک سمت شروع و به انتهاي شلنگ ختم مي شود استفاده مي کنند.فیلتر پرس،
انواع پمپ فیلتر پرس
پمپ هاي شلنگي (پريستالتيک) Peristaltic Pumps
فشردن قطر شلنگ از ابتداي تا انتهاي آن باعث انتقال محتويات درون شلنگ به سمت بيرون مي شود. تکرار اين عمل باعث مکش مواد درون شلنگ و انتقال آن از انتهاي ديگر مي شود. اساس کار پمپ هاي شلنگي به اينصورت مي باشدبراي ايجاد سهولت در عمل فشردن شلنگ، از سيستم دوراني که به طور مرتب از يک سمت شروع و به انتهاي شلنگ ختم مي شود استفاده مي کنند.فیلتر پرس،
از دسته پمپ ها با جابه جايي مثبت است که با هر بار چرخيدن چرخ دنده ها، مقدار ثابتي از سيال را پمپ مي کنند. پمپ دنده اي در دو نوع پمپ دنده خارجي و پمپ دنده داخلي ساخته مي شوند.
پمپ دنده داخلي ( Internal Gear Pump)
نحوه عملکرد آن به گونه اي است که سيال با وارد شدن به پمپ با حرکت چرخ دنده به سمت خروجي پمپ مي شود پمپ دنده اي در عين حال که براي پمپ کردن سيالات رقيق مانند حلال ها، روغن ها و… استفاده مي شود، براي سيالات غليظي چون آسفالت و چسب نيز کاربرد دارد. محدوده ويسکوزيته عملکرد پمپ دنده اي داخلي از 1cPs تا 1000000cPs مي باشد. علاوه بر محدوده وسيع ويسکوزيته در محدوده وسيع دمايي نيز خوب عمل مي کند.فیلتر پرس،
پمپ دنده اي خارجي (External Gear Pump)
پمپ دنده اي خارجي در دو نوع يک يا دو محوره با چرخ دنده هاي ساده و يا هليکال(مارپيچ) موجود مي باشند. از نوع هليکال اصولا در مواردي استفاده مي شود که جريان آرامتري نسبت به چرخ دنده ساده مي خواهيم و همچنين ظرفيت بالاتري از پمپ دنده اي لازم داريم.اگرچه حتي چرخ دنده ساده نيز جريان آرام و يکنواختي توليد مي کند.
معمولا نوع کوچک اين نوع پمپ ها در سرعتي مابين 1750rpm تا 3450 rpm و در نوع بزرگ پمپ تا 650rpm عمل مي کنندپمپ دنده اي خارجي داراي تلرانس اندکي مي باشند و شافت اصلي از دوطرف ساپورت مي شود. اين مطلب باعث مي شود ظرفيت پمپاژ آن تا 3000psi/200BAR برسد که پمپ دنده اي خارجي را براي استفاده از هيدروليک مناسب ميکند.
پمپ هاي ديافراگمي
پمپ ديافراگمي الکترومکانيکال:
نيروي محرکه از نوع ديافراگمي مکانيکي و بدون نياز به سيستم هواي فشرده
انرژي مصرفي بسيار پائين و فضاي اشغالي کم
مناسب براي ايجاد فشار تا 16 بار براي فيلترپرس هاي High Pressure
امکان توليد فشار تا حداکثر 20 بار
پمپ هاي سانتريفوژ
پمپ هاي گريز از مرکز مايع به مرکز پمپ و پاي پرهها وارد شده و اثر نيروي گريز از مرکز که ناشي از گردش سريع پمپ ميباشد، انرژي جنشي زيادي پيدا کرده و به طرف خارج پرتاب ميشود و پوسته را پر از سيال ميکند.
انرژي جنبشي در قسمت خروجي پمپ اجبارا به انرژي فشار تبديل ميگردد. جهت حرکت پروانه: جهتي است عمود بر فرو رفتگي پره ها در پمپها. پمپهاي گريز از مرکز از پرمصرفترين پمپ هایي ميباشند که در صنعت بطور فراوان بکار ميروند. حسن اين پمپ ها در آنست که گذر حجمي سيال در آنها يکنواخت ميباشد و همچنين چنانچه لوله تخليه مسدود و يا تنگ شود،
فشار زيادي که به پمپ آسيب رساند ايجاد نخواهد کرد و در نتيجه بار آن بحدي نخواهد رسيد که موتور محرک خود را از کار بيندازد. دو نوع افت فشار داريم:
افت اصطکاکي
افت اتصالات
عملکرد موفق يک پمپ تا حدود زيادي بستگي به انتخاب و نصب صحيح آن دارد. جهت حصول اطمينان از حداکثر کارايي پمپ و حداقل نياز به تعمير و نگهداري ، انتخاب پمپ بايد با عرضه اطلاعات صحيح به کاتولوگ صورت گيرد.
بيشتر سازندگان پمپ دانستنيهاي لازم در خصوص پمپ توليدي خود را در کاتولوگ و کتابچه راهنما ذکر ميکنند: اطلاعاتي از قبيل:
نصب
عملکرد
تعمير
نگهداري
در اين مبحث منتخبي از اين گونه دانستنيها درباره پمپهاي سانتريفوژ و همچنيني عيوب متصوره ، علت و چگونگي رفع اين عيوب ذکر ميگردد.
پمپ ماردونی
مونو پمپ، پمپ حفره پيش رونده (Progressive Cavity Pump)، پمپ پيچي (Screw) و يا پمپ حفره اي (Cavity Pump) ، جزء گروه پمپ هاي جا به جايي مثبت مي باشند.اجزاي اصلي اين پمپ ها عبارتند از روتور يا ماردون (مارپيچ گردنده) که معمولا جنس آن از استنلس استيل مي باشد و استاتور ( مهره ثابت ) که معمولا قسمت داخلي آن از جنس لاستيک و خارجي از جنس فولاد است.فیلتر پرس،
در اثر چرخش روتور در داخل استاتور بصورت خارج از مرکز ، حفره ايي در فاصله بين روتور و استاتور ايجاد مي گردد. که اين حفره ها بطور مداوم از دهانه ورودي به سمت دهانه خروجي پيشروي مي نمايد. ايجاد حفره در دهانه ورودي باعث مکش مواد به داخل آن مي گردد.
پس از پر شدن حفره ، مواد بصورت لقمه اي مسير مارپيچ بين روتور و استاتور را تا دهانه خروجي طي مي نمايند . با تکرار اين عمل در اثر چرخش روتور، مواد بصورت پيوسته پمپ مي گردند.جهت جريان از چپ به راست و گردش روتور در جهت عقربه هاي ساعت است.
برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید محصولات با ما تماس بگیرید.
نظر دهید